Vloerbedekking onderhoud

Om tapijt altijd mooi en fris te houden, is het allereerst van belang het tapijt regelmatig grondig te reinigen. Daarnaast kunt u het bijhouden door vlekken tijdig te verwijderen. Zo voorkomt u slijtage door inloop van vuil en zandkorrels, waardoor de levensduur van het tapijt verlengt wordt!
 
Door direct na installatie van de vloerbedekking te starten met een systematisch verzorgingssysteem kan een aanzienlijke arbeidsbesparing worden bereikt. In de verzorging van tapijt onderscheidt Denseo de dagelijkse reiniging, de wekelijkse reiniging en de periodieke reiniging:

Dagelijkse reiniging
Door dagelijks het zichtbare vuil op te zuigen, en vlekken direct te verwijderen door ze op te zuigen met kleurloos absorberend materiaal, houdt u de kwaliteit van uw tapijt in stand. Naast het zuigen moet u de vaste stoffen (papiersnippers, enz.) aanwezig op het tapijt verwijderen, door ze op te scheppen of op te vegen. Daarnaast moet u bij het behandelen van vlekken handelen volgens de vlekkentabel van Denseo (deze kan u op aanvraag toegezonden worden).

Wekelijkse reiniging
Naast de dagelijkse reiniging, zal eenmaal per week het gehele oppervlak grondig gezogen moeten worden (bij voorkeur een borstelzuiger gebruiken met verticaal roterende borstel om horizontale as), zodat de levensduur van uw tapijt gerekt wordt en de kwaliteit hoogwaardig blijft. 

Periodieke reiniging
Gepland onderhoud zal niet alleen op lange termijn kosten besparen; door op de juiste manier onderhoud te plegen zal de ophoping van vuil, stof, bacteriën en schimmels tot een minimum worden teruggebracht. Omdat door onderhoud het vuilverbergende vermogen van het tapijt gehand¬haafd blijft, zullen de aanwezige vuildeeltjes niet constant door de lucht zweven. Goed onderhoud zorgt voor verbetering van uw interne leefomgeving, doordat micro-organismen bestreden worden. Micro-organismen zijn de voornaamste oorzaak van vele klachten (bijv. ademhalingsproblemen) binnen veel bedrijven.

Een vinylvloer is sterk slijtvast. Het grote voordeel van een vinylvloer is het onderhoud; de vloer heeft relatief weinig verzorging nodig en is makkelijk schoon en stofvrij te houden. Echter: net als elke andere vloerbedekking heeft ook vinyl regelmatig onderhoud nodig. Om de levensduur van uw vinylvloer zo lang mogelijk en de kwaliteit zo hoog mogelijk te houden, geven wij u de volgende onderhoudstips:

  • De gewone reiniging van uw vinylvloer gebeurd met stofzuiger of zachte borstel, een grondige reiniging met vochtige doek en bij voorkeur een milieuvriendelijke detergent. Gebruik zeker geen onverdund bleekwater, schuurmiddelen of andere oplosmiddelen;
  • Voorkomen van beschadiging aan uw vinylvloer is beter dan achteraf herstellen. Vervang dus scherpe kantjes of slecht rollende wielen die op het vinyl drukken onmiddellijk;
  • Bescherm uw meubelpoten tegen doordrukking;
  • Reageer snel bij eventuele vlekken. De meeste vlekken kunt u gewoon met een natte doek wegnemen.