Binnenzonwering onderhoud

Rolgordijnen zijn bij normaal gebruik vrijwel onderhoudsvrij. Mochten er vlekken in uw rolgordijn zitten, kunt u deze reinigen door ze met een licht vochtige doek af te nemen. Vermijd hierbij schrobben of hard wrijven en gebruik geen schoonmaakmiddelen. Rolgordijnen zijn niet machinewasbaar.

Indien u bijzondere eisen stelt aan hygi├źne, kunt u kiezen voor een rolgordijn met een speciale beschermlaag. Deze beschermlaag stoot zowel droog vuil als vocht af en helpt de levensduur van uw rolgordijn te verlengen.

Jaloezieën zijn gemakkelijk te reinigen door allereerst de lamellen te sluiten en ze vervolgens met een plumeau, zachtharige kwast of een zachte doek af te nemen. Wanneer uw jaloezieën erg vuil zijn, kunt u deze het best afnemen met een vochtige doek. Ook kunt u gebruik maken van een stofzuiger op de laagste stand. Grotere oppervlakken kunt u ook zachtjes schoonspuiten en daarna goed laten drogen.

LET OP! Wanneer de stalen bovenbak van de jaloezie niet goed droog is, bestaat de kans dat deze gaat roesten (met uitzondering van de badkamerkwaliteiten, welke voorzien zijn van een gegalvaniseerd stalen bovenbak).

Uiteraard kunt u de jaloezieën ook grondig laten reinigen door een professioneel reinigingsbedrijf, welke beschikt over ultrasone reinigingstechniek. (zie lamellen)

Lamellen Stof, eventuele nicotine-aanslag, verontreiniging van buitenaf en het feit dat lamellen en jaloezieën door statische elektriciteit vuil aantrekken, zorgen voor vervuiling en vermindering van de hygiëne van de werk-of leefomgeving. Omdat lamellen niet alleen bijdragen aan een beter leef- en werkklimaat, maar ook aan de bescherming van het interieur en versterking van het representatieve karakter van uw organisatie, leveren we bij Denseo antistatische lamellen. Doordat de lamellen antistatisch zijn, trekken ze geen vuil aan en hoeven derhalve niet vaak gereinigd te worden. Lamellen zijn gemakkelijk te reinigen door allereerst de lamellen te sluiten en vervolgens met een plumeau, zachtharige kwast of een zachte doek stof af te nemen. Wanneer de lamellen erg vuil zijn, kunt u deze het beste afnemen met een vochtige doek. Ook kunt u gebruik maken van een stofzuiger op de laagste stand. Kwaliteit en duurzaamheid beschouwt Denseo als vanzelfsprekende eigenschappen, waarmee gezegd moet worden dat de toegepaste materialen en mechanische constructies wat dat betreft aan de hoogste eisen voldoen. Lamellen van Denseo zijn in hun soort milieuvriendelijk en voldoen aan de regelgeving op het gebied van zonwering op beeldschermwerkplekken. Tevens levert Denseo producten die aan specifieke eisen van brandwerendheid voldoen. Bij ernstige vervuiling kan er voor gekozen worden om de lamellen ultrasonoor gereinigd te laten worden. Ultrasoonreiniging houdt in dat er geluidsgolven van een vooraf bepaalde en wisselende frequentie een bad met reinigingsvloeistof in werking brengen. Hierdoor ontstaan miljoenen minuscule luchtbelletjes (cavitatie) die het vuil losmaken van het oppervlak. Door de samenstelling van de reinigingsvloeistof milieuvriendelijk te houden, wordt bijgedragen aan een grondige en niet-milieubelastende reiniging.